Porträttfotografering

Porträttfoto i Piteå – Norrbotten

I dag äger nästan alla en typ av digitalkamera. Från kamera i mobilen till semiprofessionella systemkamera och ofta knäppas det bilder på vänner utan en tanke på hur slutresultatet blir.

portrattfoto-pitea-norrbotten

porträttfotografering piteå Porträttfoto - Piteå Norrbotten 3 5b

Child

Child

Porträttfotografering av en riktig fotograf tar dig ett steg upp från dessa ”shoot and run” fotografier. Alla faktorer såsom vinkeln du tar bilden, den belysning du kommer att använda, och det uttryck för känslor som skapas i ett bild är svårt att hitta om du inte har erfarenhet som porträttfotograf. Även om du är en duktig amatörfotograf kan det vara svårt att skapa ett perfekt resultat om du inte har dem grundläggande kunskaper om teknik som används av proffsen.

Piteå - Porträttfoto  trainer_5

Foto - Porträtt - Piteå  Porträttfoto - Piteå

Fotografering - Porträtt

Porträttfotografering handlar om att fånga essensen och personligheten. De små nyanserna i ett ansikte kan lägga karaktär till et porträtt. Även om det är en kliché så är det sant att vissa människor har en bättre sida och då talar jag inte om sin kära fru eller man, nej det kan vara i relation till ärrbildning eller annat i ansiktet som en inte önskar att ha med i sin bild, det skal vara et perfekt ljus och en skal ta bilden i den rätte vinkel. Alt skal vara perfekt för att skapa ett perfekt porträtt som visar känslor och varme.

Ofta så är inte porträttfotograferingen färdig när en har tagit bilden, mycket av jobbet ligger också i efterbehandling av bilden och en fotograf lär och studerar sina motiv för att minnas personens känslor och önskar att genskapa dissa för det perfekte porträttfoto.

Ofta så är dem naturliga porträttfotografierna dem bästa, dem som är tagit i ett naturlig ljus med en naturlig bakgrund. Personligen tycker jag att porträttfotografering utomhus ger dem finaste bilder. Där hittar en naturlig ljus med naturliga omgivningar.