Landskapsfotografering

Naturligtvis vill du göra vackra fotografier varje gång du går ut för att skjuta din omgivning. Egentligen är detta mål mycket mer uppnåeliga än du kanske tror. Det kräver inte nödvändigtvis en hel del snygga och dyr utrustning. Du behöver bara sätta lite eftertanke i dina bilder. Följande tips kan hjälpa dig att ta vackra bilder.

Var selektiv om de element som du inkluderar i ditt foto. Gå vidare och ta bort något från den bild som inte hör hemma där eller gör ramen verkar obalanserad. Använd panorering skott som håller motivet i fokus, men oskärpa bakgrunden om du inte kan ta bort alla oönskade distraktioner från ditt skott.

iarctic-helgesen-BM

Om du vet att du har en riktigt viktig skjuta nästa dag, se till att du får gott om vila. Ja, en brist på sömn direkt leda till förlust av domen, som kommer att skada kvaliteten på de bilder som du tar. Få minst åtta timmars vila natten innan fotograferingen.

Det tar en professionell kvalitet kamera för att få bilder av professionell kvalitet. Tänk på att få en DSLR-kamera så att du kan ta bra bilder till ett överkomligt pris. De flesta fotografer använder dessa och så om du vill bilder att se ut som deras, behöver du samma utrustning.

Använd manuell vitbalans för att krydda upp dina foton. Det är möjligt att låta kameran besluta korrekt vitbalans för en viss miljö, men ibland kameran kommer att få det fel och bilden kommer att se urblekta. Med hjälp av en manuell vitbalans kan du också ta artsy bilder med sepiatoner, till exempel.

Håll dina bilder relativt enkel. En bra bild bör vara enkel och lätt att tolka och förstå. Det är viktigt att ta meningsfulla bilder, men i de flesta fall dina bilder kommer att säga mer om du fokuserar på en detalj i stället sätta ihop en komplex sammansättning som kanske inte träffa folk så mycket.

Du bör skapa djup och perspektiv vid fotografering landskap. Sätta en person i förgrunden för att få känslan av omfattningen av omgivningen. Välja en öppning som är liten – inte större än f / 8 på en digitalkamera eller f / 16 på en systemkamera med hjälp av en fullformatssensor konsumentledet – kommer att hålla allt från bakgrunden till förgrunden skarp.

Var inte rädd för att experimentera! Med digitala kameror, kan du nu lagra en otrolig mängd bilder. Testa! Var inte rädd för att ställa in kameran på en ström en dag och leka med effekter för att se vilken typ av bilder du får. Det kan vara ett bra sätt att lära sig vad som fungerar och vad som inte fungerar.

En stor fotografi tips är att hålla sensorn så rena som möjligt. Om din sensor är smutsig, du kommer att sluta med en smutsig bild. Att ha en ren sensor kan spara mycket tid genom att inte behöva städa upp ett foto i ett bildredigeringsprogram.

Använd inte blixten på en kamera om du inte är i en mörkare plats. Med hjälp av en blixt utomhus på en plats som redan har en mycket ljus kommer bara göra kommit din bild ut för ljus. Vissa kameror har en automatisk blixtinställning så att kameran känner när blixten behövs.

När du fotograferar porträtt, isolera ditt ämne. Använd ett medium teleobjektiv eller medellång teleläge på zoom. Det, i kombination med en stor öppning (prova f / 4 eller större), suddar förgrunden och bakgrunden. Fokusera på ögonen. Använd diffust belysning för en smickrande utseende. Om utomhus, vänta på en mulen himmel eller skjuta med motivet i skuggorna och solen i ryggen.

En stor fotografi tips är att prata med så många fotografer som du kan för att lära sina tricks. Att lära på egen hand är en utmärkt väg, men det är alltid bra att höra vad andra fotografer gör. Du kan lära subtila knep som verkligen kan förbättra dina fotografier.

Placering av ämnet kan göra skillnaden mellan en bra bild och ett stort foto. Ämnet bör sällan vara död center i mitten av bilden. När du tar ditt foto, försök att placera motivet i övre eller undre delen av bilden. Denna effekt fungerar bäst när det finns en horisont i fjärran.

Precis som det rekommenderas för en artist att hålla några papper och en skrivredskap på dem hela tiden, bör en fotograf alltid hålla en kamera på dem också. Du vet aldrig när ett fototillfälle kommer att presentera sig själv, så du måste vara beredd hela tiden.

När du tar bilder av landskap, bör dina bilder alltid ha tre viktiga aspekter. Arbeta bakåt dessa bakgrund, mitten marken och, naturligtvis, förgrunden. Dessa är viktiga för fotografering, men också i andra typer av konst.

Om du menar allvar med fotografering, använd ett stativ. Stativ hålla kameran stilla, vilket innebär att du kommer att få en otroligt tydlig bild när du använder dem. De kommer i särskilt praktiskt när du tar en bild av ett landskap, ett sportevenemang eller något händer på natten.

När du tar en bild, bör armarna vara nära sidorna. Detta kommer att hjälpa till att hålla kameran stilla och se till att din bild visar sig tydliga och skarpa. Din icke-dominanta handen bör också vara under kameralinsen för att hålla den stadigt när du knäppa bilden.

När du försöker att få den perfekta bilden, ta massor av bilder. Det fina med digital fotografering är att du kan ta otaliga bilder av en scen för att få den bild som är precis lagom. Det finns ingen anledning att oroa sig slösa film eftersom du har obegränsat utrymme. Ta massor av bilder så att du kommer att få den perfekta inramningen.

Varje gång du ställer in ett skott, måste du stoppa först och tänka igenom vad du gör. Tänka klart om vad ditt mål är för just denna bild. Vad är det du försöker att fånga? Vad vill du skapa? Omsätts i praktiken de tips du lärt dig i den här artikeln, och du kan börja skapa vackra bilder varje gång.